Velkommen Kunst Udstillinger Om mig Værkstedet  
Om mig

Info:


Keramiker og skulptør
Hanne Hørby
Korvetvej 2
4040 Jyllinge

 

Jeg er oprindelig beskæftigelses vejleder, men følte ikke jeg var på rette hylde, og det kreative fyldte mere. Jeg tog en del kurser bl. a på Keramikskolen i København, Billedskole for kunst, Kunsthøjskolen i Holbæk, raku- og drejekurser, Kreativ skolen i Solrød samt undervisning af kunstnere.

For mig er det vigtigt, at mine skulpturer opbygges i runde og spændige former, som udstråler tryghed, kærlig og harmoni.

Min inspiration bliver hentet af mine oplevelser i hverdagen, herefter går jeg i gang med at forme emnet. Herefter bliver skulpturerne forglødet i min el-ovn, i nogle tilfælde glaseret og igen i ovnen til ny forbrænding.
Når jeg arbejder med RAKU er fremgangsmåden anderledes, med Raku efter forglødningen glaseres produktet i nogle tilfælde, hvorefter de brændes i gasovn, hvorefter de placeres til reduktion i tønder med f. eks. savsmuld, tang eller hø. Den proces er der ikke 100 % styr på, grundet vind, vejr, mineraler mm. Disse ting har stor indflydelse på krakeleringer og farvespillet i glasuren.
Raku skulpturer er skrøbelige og tåler ikke frost. 

Mine glasurer sammensætter jeg selv for at fremkalde det unikke.

Vil du høre mere, eller er interesseret i en udstilling evt. i din virksomhed / kunstforening hører jeg gerne fra dig/jer.


Se mine referencer og billeder